Pensant en veu alta

Després d’un llarg parèntesis, torno a aparèixer per aquí per fer una petita reflexió. I és que avui és el meu aniversari, i en dates com aquestes, sempre tendim a mirar enrere, el nostre dia a dia, i cap el futur.

Precisament pensant en el camí que he fet fins aquí, m’ha vingut al cap que, poc a poc, i quasi de manera inconscient,  durant aquests trenta i pico anys que fa que vaig néixer, hi ha moltes coses que creia importants que m’he adonat que no ho són tant, i d’altres que no sabia reconèixer com a importants, que ara trobo imprescindibles. Avui m’agradaria compartir amb vosaltres alguna de les conclusions a les que he arribat (atenció, aquestes són conclusions completament subjectives, algunes coses en les que no voldria caure i altres a les que voldria arribar, simples pensaments en veu alta, sense cap altra pretensió):

franqueses-1150890

1.-  Cada persona necessita fer la seva pròpia evolució, cometre els seus propis errors, prendre les seves pròpies decisions, per formar la seva pròpia personalitat, i així arribar al convenciment que se’n pot sortir, reforçant la seva autoestima. Quan et disgustes amb algú perquè no fa les coses com tu les faries, li estàs dient, entre línies, que no és capaç de fer-ho.

2.- No és lògic ni sa jutjar als altres contínuament.

3.- És un error interpretar les intencions que tenen els altres quan fan o diuen una cosa. Normalment la interpretació que fem no s’ajusta a la realitat. Si tenim algun dubte, el millor que podem fer és preguntar-ho.

4.- Tots cometem errors, a diari. Hem d’intentar acceptar que els seguirem cometent sempre, assumint les conseqüències, disculpant-nos si és necessari, però sense paralitzar-nos. Equivocar-se és imprescindible per avançar.

5.- Enfadar-se per coses absurdes, és una pèrdua de temps i d’energia que no val la pena.

6.- Els nervis i les pors al que pot passar, acostumen a no ser realistes. Cal tenir-ho en compte, tot i que quan tenim aquests pensaments costa molt veure-ho des d’un punt de vista objectiu.

7.- Tots necessitem seguir aprenent, cultivar-nos i evolucionar, tinguem l’edat que tinguem.  No cal fixar-nos l’objectiu de ser els millors en allò, o convertir-nos en experts,  únicament que ens ajudi a crear noves connexions, a veure altres punts de vista, a relaxar-nos i a ser més creatius, pot ser positiu per nosaltres. Hauríem d’encoratjar a tothom que estimem a fer-ho.

8.- La timidesa no és un defecte, és una característica més d’algunes persones que les acompanyarà sempre, és per això, que he intentat deixat de fugir d’ella, de maleir-la, i he començat a abraçar-la i a respectar-la.

9.- Estem rodejats de persones molt interessants, de les que podem aprendre i aportar-nos mútuament moltes coses, però a vegades no ho sabem apreciar.

10.- Ens estem perdent coses importants que passen al nostra voltant, mentre mirem el mòbil o la tablet.  L’altra dia sentia una entrevista a Catherine L’Ecuyer, que parlava sobre aquesta qüestió, i venia a dir que estem començant a substituir la realitat per la pantalla. Que trist i a la vegada que cert.

11.- En la nostra faceta com a pares, estem rodejats (penso que com mai) de consells, instruccions i mètodes que rebem, llegim i busquem per totes bandes, que a vegades ens fan dubtar de que ho estiguem fent bé.  Al final l’únic que queda és el que surt en el moment, el nostre instint.

12.- Necessitem anar més a poc a poc, saber dir no de tant en tant, i gaudir de cada moment amb la intensitat que es mereix.

Anuncis

One thought on “Pensant en veu alta

  1. El que exposes demostra que estàs en una etapa de maduresa personal i d’accepatcio que transpua sensibilitat i comprensió envers els que t’evolten. Felicitats

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s