I tu, et diverteixes?

I tu, et diverteixes?

Fa algunes setmanes, enmig d’una conversa, algú em va preguntar: et diverteixes a la vida? Aquesta pregunta, a priori tant simple, em va fer reflexionar. Segurament ens els últims anys hem adquirit com a molt més quotidiana la paraula “felicitat” que no pas la de “diversió”, només cal observar al nostre voltant, la quantitat de llibres, revistes o escrits on la temàtica central és la cerca de la felicitat, o l’interminable nombre de frases inspiradores que circulen per la xarxa o estampades en suports de fusta, papereria o fins i tot tasses, que ens recorden en cada moment la importància de ser feliç, inclús hem adquirit l’ús d’aquesta paraula com a base de tots els nostres desitjos en els moments transcendentals de l’any (abans de bufar les espelmes d’aniversari, desitjos d’un nou any, etc..).

Crec que és fantàstic que una paraula amb connotacions tant positives com aquesta s’hagi convertit d’ús freqüent.. El problema és que potser ningú de nosaltres sabem ben bé el significat de la paraula “felicitat”, fins i tot hi ha qui afirma que la felicitat completa no existeix, però si moments de felicitat.

FOTOS 1324

Per això, segurament si la pregunta que m’haguessin fet hagués estat, ets feliç? en comptes de et diverteixes a la vida? no m’hagués sobtat tant. Mirar-te a tu mateix i arribar a la conclusió de que ets feliç, segurament per aquesta indefinició pròpia de la paraula, trobo que és molt més senzill que arribar a la convicció de que et diverteixes, perquè la diversió és molt més palpable i concreta. Tots en el algun moment ens hem divertit, i per tant tots som capaços d’identificar si en el nostre dia a dia ens divertim o no, i preguntar-nos-ho, pot ajudar-nos a buscar més moments de diversió.

gg

Segurament socialment la diversió s’identifica com a quasi exclusiva de la infància, i a mesura que ens anem fent grans, sembla que les responsabilitats pròpies de ser adult hagin de ser incompatibles amb el fet de divertir-se… i si no, pregunteu-vos quan de temps fa que no esclateu de riure, o que no feu una tonteria sense por al ridícul o al que diran o pensaran els altres… Amb això, com amb moltes altres coses, tenim una gran lliçó per aprendre dels nens…

 

P1100243

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s